mamasmoois.nl Algemeen Goedkope zakelijke autoverzekering vinden? Zo pak je het aan!

Goedkope zakelijke autoverzekering vinden? Zo pak je het aan!
Voor iedere auto die op naam van je bedrijf staat, moet je een zakelijke autoverzekering afsluiten. Als je een behoorlijk wagenpark hebt, kunnen autoverzekering al snel een flinke kostenpost worden. Daarom is het lekker als je hier niet onnodig veel premie voor betaalt. Gelukkig hoeft dit ook niet, want je kunt een goedkope autoverzekering afsluiten voor je bedrijfsauto(‘s). Benieuwd hoe je dit aanpakt? Lees dan vooral verder, want wij vertellen je hier hoe je een goedkope verzekering voor je betelauto’s vindt.

Kies een passende basisdekking

Wie zich verdiept in zakelijke autoverzekeringen, ontdekt dat er verschillende manieren zijn om en bedrijfsauto te verzekeren. Bij vrijwel iedere verzekeraar kun je kiezen uit de basisdekkingen: WA, WA + Beperkt Casco en WA + Volledig Casco. Wil je een bakwagen verzekeren die ouder is dan 10 jaar? Dan volstaat een WA vrachtwagenverzekering doorgaans. Hiermee ben je verzekerd voor alle schade die je met dit voertuig veroorzaakt aan (spullen van) iemand anders. De dekking WA + Beperkt Casco wordt vaak gekozen voor auto’s van 6 tot 10 jaar, terwijl auto’s jonger dan 6 jaar meestal allrisk (WA + Volledig Casco) verzekerd worden.

Waak voor ‘oververzekering’

Je voldoet aan de wettelijke verplichtingen als je één van de drie basisdekkingen afsluit. Toch bieden verzekeraars ook nog een aantal aanvullende verzekeringen aan. Sluit je één of meer van deze verzekeringen af? Dan ben je beter verzekerd. Het nadeel hiervan is alleen dat je premie stijgt. Verdiep je daarom goed in de mogelijkheden en bepaal of je aanvullende verzekeringen nodig hebt. Dit kun je het beste doen door de risico’s in kaart te brengen. Ben je van mening dat je niet bijzonder veel risico loopt? Dan is een basisdekking waarschijnlijk voldoende. De premie van je bedrijfsautoverzekering blijft op deze manier relatief laag.

Verhoog je eigen risico

Wil je een goedkope zakelijke autoverzekering afsluiten? Overweeg dan eens om je eigen risico te verhogen. Dit is iets waar je bij een bestelautoverzekering afsluiten altijd mee te maken krijgt. Veel verzekeraars werken met een standaardbedrag, maar deze kun je vaak verhogen. Verhoog je het standaard eigen risico van 250 euro naar 500 of 1000 euro? Dan daalt de premie. Dit komt doordat je zelf opdraait voor een groter deel van de kosten bij schade.

Bouw schadevrije jaren op

Schadevrije jaren hebben veel invloed op de premie van je zakelijke autoverzekering. Voor ieder jaar dat je geen schade claimt, stijg je namelijk een trede op de bonus-malusladder. Hoe hoger je op deze ladder komt, hoe meer korting een verzekeraar je geeft op de premie. Wil je een goedkope autoverzekering afsluiten? Zorg er dan voor dat je zo weinig mogelijk schade rijdt.

Vergelijk verzekeraars met elkaar

Veel verzekeraars bieden dezelfde autoverzekeringen aan. Daarom denk je misschien dat het niet uitmaakt waar jij deze verzekering afsluit, maar dat is wel degelijk het geval. Ondanks dat de dekking vaak overeenkomt, kan er behoorlijk veel verschil zitten in de premie. Vergelijk je verzekeraars met elkaar? Dan lukt het je vast om een goedkope zakelijke autoverzekering te vinden.

Gerelateerd