mamasmoois.nl Lifestyle Met deze 3 tips heb jij je wijn snel koel op een warme dag

Met deze 3 tips heb jij je wijn snel koel op een warme dag
Is het lekker weer en komt er spontaan een vriendin langs om samen een wijntje te drinken? Dan is de teleurstelling groot als er geen flesje koud licht. Jullie kunnen in dat geval de deur uit gaan om ergens een wijntje te scoren, maar dat hoeft niet. Er zijn namelijk manieren om wijn binnen een paar minuten koel te krijgen, zelfs op een warme dag. Hieronder staan er 3 op een rijtje.

1. Leg de fles even in de vriezer

In de gemiddelde Nederlandse keuken kom je tegenwoordig een koel-vriescombinatie tegen. Heb je enkel een koelkast? Grote kans dat je ergens een losse vriezer hebt staan. Dit apparaat kan je helpen om op warme dagen snel wijn te koelen. Na een kwartiertje in de vriezer is de wijn vaak al lekker koud. Schenk eerst een glaasje water in en klets gezellig bij met je vriendin. De 15 minuten zijn binnen de kortste keren verstreken, waardoor jullie alsnog kunnen genieten van een heerlijk, koud wijntje.

Er zijn overigens een paar manieren om ervoor te zorgen dat wijn in de vriezer nog sneller koud wordt. Wikkel bijvoorbeeld een paar velletjes keukenpapier om de fles en houd deze vervolgens onder de kraan. Door het natte papier wordt de wijn gelijkmatig gekoeld. Heb je geen keukenpapier in huis? Geen probleem, want in plaats daarvan kun je ook een theedoek of handdoek gebruiken.

2. Gebruik ijsblokjes

De meeste Nederlanders zorgen ervoor dat ze in de zomer wat ijsblokjes in de vriezer hebben liggen. Hierdoor zet je binnen een handomdraai een verfrissend drankje op tafel. IJsklontjes zijn niet alleen geschikt voor water en frisdrank, maar ook voor wijn. Zo is een mousserende wijn snel koel als je er een paar ijsblokjes aan toevoegt.

Heb je een wijnkoeler in huis? Maak hier dan zeker gebruik van. Er is namelijk een manier om wijn snel te koelen in zo’n emmer. Vul hem voor de helft met ijsblokjes en voor de helft met water. Voeg er daarna twee eetlepels keukenzout aan toe en roer goed door de wijnkoeler. Door de reactie die het zout veroorzaakt als het in aanraking komt met het ijs, daalt de temperatuur. Zet de fles wijn na het roeren dan ook direct in de wijnkoeler, want dan kun je snel genieten van een verfrissend drankje.

3. Vries druiven in

Als wijnliefhebber kun je overwegen om aan het begin van de zomer een bakje met druiven in te vriezen. Dit lijkt misschien wat gek, maar dit kan je helpen om wijn snel koud te krijgen op een zomerse dag. Nadat je Sauvignon Blanc in een glas hebt geschonken, voeg je hier een paar bevroren witte druiven aan toe. Doordat deze bevroren zijn, is de wijn binnen de kortste keren lekker koel.

Bevroren druiven helpen niet alleen om wijn te koelen, maar zien er ook nog eens leuk uit als je ze aan een wijntje toevoegt. Doordat de druiven ingevroren waren, kun je ze bovendien opeten. Hierdoor eindig je een wijntje altijd met een gezonde snack.

Gerelateerd