mamasmoois.nl Duurzaamheid Tips om de meest effectieve milieuvriendelijke bedrijfskracht op te bouwen

Tips om de meest effectieve milieuvriendelijke bedrijfskracht op te bouwen
In Nederland stappen steeds meer ondernemers over op milieuvriendelijke elektriciteit. Een groot deel kiest voor milieuvriendelijke energie van een energiebedrijf, een ander deel kiest voor het zelf opwekken van aansprakelijk vermogen. Waar je ook voor kiest: de realiteit is dat ondernemers in Nederland aangespoord worden om iets aan duurzaamheid te doen. Als uw bedrijf jaarlijks meer dan 50.000 kilowattuur stroom of 25.000 kubieke meter gas verbruikt, moet u volgens de Wet milieubeheer zelfs energiebesparende maatregelen nemen. Deze regeling bestaat eigenlijk al heel lang, maar wordt sinds dit jaar ook daadwerkelijk opgelegd. Hoe scoor je de beste groene bedrijfskracht? U kunt het in dit korte artikel bekijken.

Blijf zakelijke energie tegenover elkaar stellen voor het beste koopje

Een van de eenvoudigste stappen die u kunt nemen, is het contrast tussen de bedrijfsenergie. Veel ondernemers snappen niet dat ze altijd de beste deal scoren op het gebied van milieuvriendelijk ondernemen. Dit houdt in dat u aan het einde van elk stroomcontract een veel beter aanbod moet zoeken. Vasthouden aan een stroomverdeler kan aantrekkelijk zijn, maar het kan je uiteindelijk ook behoorlijk wat geld 'kosten'. Energiebedrijven willen altijd gloednieuwe klanten aantrekken en blijven daarom aantrekkelijke deals genereren voor gloednieuwe overeenkomsten. Kies daarom altijd een business power comparator waarmee je ieder jaar (of in ieder geval na iedere afspraak) een gloednieuw en passend grootschalig energie-akkoord scoort. Op Energie-Zakelijk. nl kun je vandaag aan de slag met zo'n vergelijker.

Herken bepaalde contractvoorwaarden

Tijdens uw zoektocht naar een nieuwe overeenkomst voor groene stroom voor de stroomvoorziening van grote bedrijven, zijn er een aantal dingen waarmee u rekening moet houden. U kunt natuurlijk alleen uw jaarlijkse energieverbruik invoeren en ook zien wat u ervoor krijgt, maar met een beetje nog meer inzicht kunt u nog meer besparen. Er zijn allerlei problemen die u vooral kunt opzoeken om een ‚Äč‚Äčovereenkomst nog goedkoper te maken. U kunt bijvoorbeeld kiezen uit een veelzijdige of vaste stroomprijs. De meeste ondernemers kiezen voor een vast tarief, omdat je zekerheid hebt over het energietarief. Desalniettemin kunt u met een flexibele energietol geld besparen wanneer de stroomtarieven dalen. Maar: het moet natuurlijk gebeuren. U kunt ook rekening houden met de duur van uw overeenkomst. Langere overeenkomsten (meer dan een jaar) zijn doorgaans goedkoper. Onthoud dat u in dat geval na een jaar niet meer kunt profiteren van een fascinerende prijsverlaging of aanbieding van een gloednieuwe overeenkomst.

Bespaar geld door zelf energie te produceren

Ten slotte kunt u veel geld besparen door zelf energie op te wekken. Dat klinkt moeilijker dan het in feite is. Je moet wel kunnen uitgeven: alleen aan de slag gaan met stroomproductie levert je in eerste instantie geld op – iets dat je er uiteindelijk zeker uit zult halen. Veel ondernemers (en klanten) wekken hun eigen stroom op met zonnepanelen. Fotovoltaïsche panelen van organisaties zijn de laatste jaren juist betaalbaarder en ook extra verkrijgbaar geworden. Desalniettemin moet er nog een schoon bedrag worden gereserveerd. Na een paar jaar volledig gratis stroom opgewekt uit zonnestraling, bent u de aanschafkosten van de fotovoltaïsche panelen kwijt. Dan profiteert u alleen van kosteloze energie op een groene manier! Een extra beloning is dat ondernemers op zoek kunnen gaan naar verschillende hulpmiddelen en tarieven voor de aanschaf van zakelijke zonnepanelen. Op deze manier wil de Nederlandse overheid het bedrijfsleven in ons land stimuleren om groener te werken.

Laat een bericht achter

Gerelateerd