mamasmoois.nl Wonen Voor welke toepassingen wordt accoya gebruikt?

Voor welke toepassingen wordt accoya gebruikt?
Wanneer je een tuin hebt, wil je deze natuurlijk ook inrichten. Dit kan op verschillende manieren. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van tuinmeubelen, het aanleggen van een veranda of het plaatsen van een tuinkas. Het is natuurlijk ook mogelijk om een tuinhuisje te plaatsen of een vijver aan te leggen. Er zijn veel mogelijkheden als je jouw tuin wilt inrichten. Kies voor wat jij denkt dat het beste bij jouw situatie en wensen past.

Hout wordt erg vaak gebruik voor het inrichten van de tuin. Het zorgt voor een natuurlijke uitstraling. Hout is een veelzijdig materiaal dat gebruikt kan worden voor verschillende toepassingen. Het is stevig en duurzaam, wat betekent dat het perfect is voor meubels of vloeren. Het kan ook een prachtige afwerking geven aan een kamer als het goed wordt onderhouden. Zeker de houtsoorten Accoya en Frake Noir zijn onmisbaar geworden voor een sublieme afwerking van tuinattributen. In deze blog bespreken we de toepassingen van zowel Accoya en Frake Noir.

Accoya geschikt voor diverse toepassingen

Accoya is een merknaam voor Pinus Radiata. De Pinus Radiata is een snelgroeiende naaldboom die voornamelijk in productiebossen voorkomt. Na 30 jaar is de boom rijp voor de oogst. Accoya is een uniek houtsoort dat door een speciale eigenschappen langer meegaat dan andere houtsoorten. Het is dan ook niet verwonderlijk dat steeds meer mensen genieten van de voordelen die accoya met zich meebrengt. Het modificatie proces zorgt voor een roestbestendig en vormstabiel hout. Het hout wordt daardoor veel gebruikt voor buitenmeubilair, kozijnen en deuren. Doordat de houtsoort wordt bewerkt met azijnzuur, ontstaat optimale duurzaamheid.  Accoya is ook uitermate geschikt voor terrasplanken en gevelbekleding. Bovendien wordt het vaak ingezet voor weg- en waterbouw. 

Fraké Noir voor bergingen en tuin- en geluidsschermen

Fraké Noir is een exclusieve houten gevelbekleding. Het beschikt over een aantal unieke eigenschappen. Het is stijlvol, stootvast en karakteristiek. Daarnaast zorgt het door thermische verduurzaming dat het heel erg duurzaam is. Als je kiest voor Fraké Noir, kies je ook voor hout met een stijlvolle uitstraling. Het donkere hout geeft de tuin een chique sfeer. Daarnaast is het ook nog eens sterk en duurzaam, waardoor je er lang plezier van zal hebben. Het is dan ook niet verwonderlijk dat frake noir voor heel veel toepassingen gebruikt wordt. Denk bijvoorbeeld aan prachtige bergingen en tuin- en geluidsschermen. Maar ook voor strakke en moderne gevels is Fraké Noir uitermate geschikt. Of het nu gaat om Accoya of Fraké Noir, Houthandel van Dam heeft het allemaal. 

Laat een bericht achter

Gerelateerd