mamasmoois.nl Gezondheid 50 gezonde en leuke traktaties voor kinderen op school: verjaardagsinspiratie!

50 gezonde en leuke traktaties voor kinderen op school: verjaardagsinspiratie!
Het is weer bijna verjaardag en je wilt natuurlijk weer iets super leuks en gezonds trakteren op school. Gezonde traktaties zijn niet alleen goed voor de kids, maar ook voor de juf of meester. Hieronder vind je 50 gezonde (en natuurlijk lekkere) en leuke traktaties die je eenvoudig kunt maken.

 

Traktaties voor op school

1. Fruitkebabs: je hebt hiervoor stukjes fruit (bijv. aardbeien, kiwi, banaan, appel) en prikkertjes nodig. Maak van elk fruitsoort een kebab en prik deze aan het prikkertje.

2. Chocolade banaan: smelt wat pure chocolade en dip hier de helft van een banaan in. Laat de chocoladebanaan hard worden in de koelkast.

3. Yoghurt dips: maak van (magere) yoghurt, kwark of Griekse yoghurt een lekkere dip. Serveer de dip met fruit, stukjes biscuit of wafel.

4. Groente en fruitstokjes: maak stokjes van wortel, komkommer, kropsla, banaan of appel. Dip de stokjes in (magere) yoghurt of kwark.

5. Fruitpizza: neem een volkoren wraps, beleg deze met (magere) kwark of Griekse yoghurt. Leg daar overheen stukjes fruit naar keuze.

6. mini fruit-ijsjes: doe stukjes fruit in een ijsblokjes vorm en vul aan met water of vruchtensap. Zet de vorm in de vriezer tot het fruit ijsjes zijn.

7. Fruitsoep: maak een lekkere fruitsalade en pureer deze met een staafmixer of in de blender. Serveer de soep in kleine kopjes of schaaltjes.

8. Smoothie: maak van fruit, (magere) yoghurt of kwark, (amandel)melk en eventueel een beetje honing een heerlijke smoothie in de blender.

9. Fruitijsjes: doe stukjes fruit in een ijsblokjes vorm en vul aan met water of vruchtensap. Zet de vorm in de vriezer tot het fruit ijsjes zijn.

10. Fruitsalade: maak een lekkere fruitsalade met stukjes appel, banaan, kiwi, aardbei en perzik.

11. Appelmoes: kook een aantal appels met wat water en suiker tot een moes. Pureer de moes met een staafmixer of in de blender.

12. Banaan-ijsjes: doe stukjes banaan in een ijsblokjes vorm en vul aan met water of vruchtensap. Zet de vorm in de vriezer tot het fruit ijsjes zijn.

13. Sapje: maak sapjes van (verse) vruchten naar keuze. Serveer de sapjes in kleine glaasjes of bekertjes.

14. Fruitkroketten: maak een lekkere fruitsalade en pureer deze met een staafmixer of in de blender. Vul daar kleine vormpjes mee (bijv. silicone cupcakevormpjes) en zet deze in de vriezer tot het fruit kroketten zijn.

15. Fruitcocktail: maak een lekkere fruitsalade en pureer deze met een staafmixer of in de blender. Serveer de cocktail in kleine glaasjes of bekertjes.

16. Fruitsoesjes: maak een lekkere fruitsalade en pureer deze met een staafmixer of in de blender. Vul daar kleine soesjes met (bijv. silicone cupcakevormpjes) en zet deze in de vriezer tot het fruit soesjes zijn.

17. Chocolade-ijsjes: doe stukjes chocola in een ijsblokjes vorm en vul aan met water of vruchtensap. Zet de vorm in de vriezer tot het fruit ijsjes zijn.

18. mini appelbeignets: maak een lekkere fruitsalade en pureer deze met een staafmixer of in de blender. Vul daar kleine appelbeignets met (bijv. silicone cupcakevormpjes) en zet deze in de vriezer tot het fruit beignets zijn.

19. Chocolademousse: maak van (magere) kwark, chocolade en slagroom een lekkere mousse. Serveer de mousse in kleine glaasjes of bekertjes.

20. Chocoladefondue: smelt wat chocolade en dip stukjes fruit, biscuit of marshmallow in de chocolade.

21. Chocolade-ijsjes: doe stukjes chocola in een ijsblokjes vorm en vul aan met water of vruchtensap. Zet de vorm in de vriezer tot het fruit ijsjes zijn.

22. Fruitcake: bak een cake met stukjes fruit naar keuze in de batterij. Serveer de cake met wat slagroom of glazuur.

23. Appeltaart: bak een cake met stukjes appel en kaneel in de batterij. Serveer de taart met wat slagroom of glazuur.

24. Perencake: bak een cake met stukjes peer in de batterij. Serveer de cake met wat slagroom of glazuur.

25. Bananencake: bak een cake met stukjes banaan in de batterij. Serveer de cake met wat slagroom of glazuur.

26. Chocoladetaart: bak een cake met stukjes chocola in de batterij. Serveer de cake met wat slagroom of glazuur.

27. Kruimelcake: bak een cake met stukjes fruit en kruimels in de batterij. Serveer de cake met wat slagroom of glazuur.

28. appelflap: bak een cake met stukjes appel en kaneel in de batterij. Serveer de cake met wat slagroom of glazuur.

29. Perenflap: bak een cake met stukjes peer en kaneel in de batterij. Serveer de cake met wat slagroom of glazuur.

30. Bananenflap: bak een cake met stukjes banaan en kaneel in de. Serveer de cake met wat slagroom of glazuur.

31. Chocoladeflap: bak een cake met stukjes chocola en kaneel in de. Serveer de cake met wat slagroom of glazuur.

32. Fruitcrisp: bak een cake met stukjes fruit, kaneel en havermout in de oven. Serveer de cake met wat slagroom of glazuur.

33. Appelcrumble: bak een cake met stukjes appel, kaneel en havermout in de oven. Serveer de cake met wat slagroom of glazuur.

34. Perentaart: bak een cake met stukjes peer, kaneel en havermout in de oven. Serveer de cake met wat slagroom of glazuur.

35. Bananentaart: bak een cake met stukjes banaan, kaneel en havermout in de oven. Serveer de cake met wat slagroom of glazuur.

36. Chocoladetaart: bak een cake met stukjes chocola, kaneel en havermout in de oven. Serveer de cake met wat slagroom of glazuur.

37. Fruittaart: bak een cake met stukjes fruit, kaneel en havermout in de oven. Serveer de cake met wat slagroom of glazuur.

38. Apple pie: bak een cake met stukjes appel, kaneel en havermout in de oven. Serveer de cake met wat slagroom of glazuur.

39. Pear pie: bak een cake met stukjes peer, kaneel en havermout in de oven. Serveer de cake met wat slagroom of glazuur.

40. Banana pie: bak een cake met stukjes banaan, kaneel en havermout in de oven. Serveer de cake met wat slagroom of glazuur.

41. Chocolate pie: bak een cake met stukjes chocola, kaneel en havermout in de oven. Serveer de cake met wat slagroom of glazuur.

42. Fruit tart: bak een cake met stukjes fruit, kaneel en havermout in de oven. Serveer de cake met wat slagroom of glazuur.

43. Appeltaart: bak een cake met stukjes appel, kaneel en havermout in de oven. Serveer de cake met wat slagroom of glazuur.

44. Perentaart: bak een cake met stukjes peer, kaneel en havermout in de oven. Serveer de cake met wat slagroom of glazuur.

45. Bananentaart: bak een cake met stukjes banaan, kaneel en havermout in de oven. Serveer de cake met wat slagroom of glazuur.

46. Chocoladetaart: bak een cake met stukjes chocola, kaneel en havermout in de oven. Serveer de cake met wat slagroom of glazuur.

47. Cheesecake: bak een cake met stukjes fruit, kaneel en (magere) kwark of Griekse yoghurt in de oven. Serveer de cake met wat slagroom of glazuur.

48. Appelcrumble: bak een cake met stukjes appel, kaneel en (magere) kwark of Griekse yoghurt in de oven. Serveer de cake met wat slagroom of glazuur.

49. Perencrumble: bak een cake met stukjes peer, kaneel en (magere) kwark of Griekse yoghurt in de oven. Serveer de cake met wat slagroom of glazuur.

50. Chocoladecrumble: bak een cake met stukjes chocola, kaneel en (magere) kwark of Griekse yoghurt in de oven. Serveer de cake met wat slagroom of glazuur.

Conclusie

Op zoek naar gezonde en leuke traktaties voor op school? Bekijk dan deze lijst met 50 ideeën! Van fruitkebabs tot chocolade ijsjes, er is voor ieder wat wils. Wil je liever wat makkelijkere traktaties? Kijk dan eens naar de yoghurt dips, smoothies of fruitsoep. Ga je liever voor iets uitgebreider? Bekijk dan de fruitpizza, chocolademousse of appeltaart. Wat je ook kiest, gezonde en leuke traktaties zijn altijd een hit bij de kinderen!

Laat een bericht achter

Gerelateerd