mamasmoois.nl Algemeen Kidsproof keuken in een industriële stijl

Kidsproof keuken in een industriële stijl
Als je de keuken gaat inrichten en daarnaast kleine kinderen hebt, dan zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Veiligheid staat tenslotte voorop. Gelukkig hoef je niet de hele ruimte af te bakenen en kom je ook al een heel eind met kleine aanpassingen.

Deuren, lades en keukenkastjes

Je kunt op een simpele manier het uiterlijk van je deuren, lades en keukenkastjes veranderen. Deurgrepen en andere handgrepen zijn namelijk niet lastig om zelf te bevestigen. Wil je industrieel dan is een strakke uitstraling een must. Industriële handgrepen zijn er voornamelijk in het zwart, wat dus erg mooi staat bij een lichte keuken, of lichte deuren. Plaats wel eventjes een beveiliging tussen kastjes en lades, zodat de kleine vingertjes er niet bij kunnen komen. Je kunt ook een haakje (hoog) op de deur zetten, of een traphekje plaatsen, zodat de kinderen niet de keuken in kunnen als jij dat niet wilt, of even niet in de buurt bent. 

Kasten

Niet iedere kast past binnen een industrieel interieur. Wat wel erg goed staat is hout in combinatie met metaal. Kies je voor een open kast, zorg dan dat alles wat niet voor kinderen geschikt is hoog staat. Een dichte kast kun je vaak afsluiten. Is dit laatste niet het geval, dan kun je wederom terugvallen op de speciale beveiliging de plaatsen aan de binnenkant van de kastjes en lades. Overigens is een zwarte metalen kast ook erg tof om neer te zetten, mits je ervan houdt natuurlijk. Een tip: zet de kast vast aan de muur, zodat deze niet om kan vallen als er een keertje een kind in klimt. 

Verlichting

Er zijn een heleboel lampen te vinden, welke perfect passen binnen een industrieel interieur.  Je kunt natuurlijk kiezen voor lampen aan het plafond, maar ook staande lampen doen het vaak goed. Let er wel op dat je stopcontactbeveiliging plaatst, zeker als je nog echt kleine kindjes hebt.

Laat een bericht achter

Gerelateerd