mamasmoois.nl Gezondheid Wilt u gezonder worden zonder te sporten? Welke kan!

Wilt u gezonder worden zonder te sporten? Welke kan!
We horen en zien het ook overal in ons … we zouden een gezond en evenwichtig leven moeten leiden! Beweeg extra en ga ook bewuster om met ons voedsel. Daarnaast komen veel Nederlanders tegenwoordig ook in de sportschool of op het sportterrein om de overtollige extra kilo's kwijt te raken. Maar wat als je eigenlijk helemaal niet van sport houdt? Hoe maak je het meer dan dat je "veel gezonder" wordt? Op deze blogsite enkele tips om precies te weten hoe je meer kunt trainen zonder te hoeven sporten.

Ga te voet of met de fiets

Het is natuurlijk wonderbaarlijk eenvoudig om de auto in te laden als u ergens heen moet en het bespaart u doorgaans ook tijd. De auto nemen is echter alleen de meest effectieve keuze als we het hebben over een gezonder leven. Het is evenmin de beste keuze als we het hebben over een veel gezondere omgeving, maar daarover een andere keer veel meer. Dus het nemen van de auto heeft niet onze voorkeur als u van plan bent te verhuizen, tenzij u voldoende zelfdiscipline heeft om een ‚Äč‚Äčklein stukje van uw bestemming af te dalen om ervoor te zorgen dat u nog een beetje moet wandelen. Als je deze zelfbeheersing niet hebt, kies er dan voor om er op de fiets of te voet op uit te gaan. Dit zou bijvoorbeeld kunnen zijn wanneer je gaat winkelen, de jongeren van de universiteit haalt, naar de winkels moet of mogelijk naar een functie gaat als het een afstand is om verbonden te zijn. Het kost je misschien nog wat meer tijd, maar je verhuist veel extra. Wedden dat je je snel echt een heel stuk fitter voelt nadat je een beetje gelopen of gefietst hebt? Wist je dat een uitstekende fiets op geen enkele manier duur hoeft te zijn? Tegenwoordig zijn er ook zuinige fietsen die feilloos aan alle behoeften voldoen, dus we accepteren niet langer de reden van "ik heb geen goede fiets".

Koop een hond

Hondenbezitters kunnen het daarmee eens zijn, met een hond loop je veel meer en het is ook veel leuker. Je trouwe viervoeter moet minimaal 3 of 4 keer per dag uitgaan. Zeker als ze wat jeugdiger zijn hebben ze kracht voor 10 en natuurlijk wil je niet dat ze deze kracht binnenshuis lanceren. Met een hond ben je dus verplicht om dagelijks op pad te gaan. U kunt natuurlijk zelf beslissen hoe ver u het meest waarschijnlijk wandelt, maar normaal gesproken zult u minimaal 10 minuten onderweg zijn. Als je vier keer per dag met de hond loopt, kom je al snel 40 minuten op de weg. 40 minuten langer lopen dan zonder hond.

Dit zijn natuurlijk maar een paar voorbeelden, maar elk begin is er één. Krijg je al meer beweging?

 

Laat een bericht achter

Gerelateerd