mamasmoois.nl Wonen Hoe houdt u uw planten actief?

Hoe houdt u uw planten actief?
In de tuin kan het omgaan met de planten en ook de grasmat buitengewoon rustgevend zijn. Toch is het niet altijd een gemakkelijke klus. Soms werkt het gewoon niet om die planten of bloemen actief te houden. Ongeacht hoe moeilijk u probeert om overlijden te voorkomen, het zal keer op keer niet werken. Dit kan erg vervelend zijn, vooral als je niet herkent wat er steeds misgaat. Om je te helpen de planten in leven te houden, heb ik hier een aantal ideeën voor je.

Denk aan het zonlicht

Bij tuinplanten is het altijd essentieel dat er voldoende zon aanwezig is. Het verschilt natuurlijk per plant wat precies voldoende is voor zonneschijn. Sommige planten kunnen het echt zonder, maar dat is zeker niet constant het geval. Meestal komt deze informatie op de kaart met de planten. Zo niet, dan kunt u constant om aanbevelingen vragen of de details online opzoeken. Zo snel als je begrijpt hoeveel zonlicht een plant nodig heeft, wordt het tijd om te kijken of de plaats van de planten juist is. Een uitstekende suggestie is om de tuin in compartimenten te verdelen en ook te kijken hoeveel zonlicht elk compartiment per dag krijgt. Als je dit een week volhoudt, kun je een redelijk gemiddelde benaderen. Een camera is natuurlijk een slimme suggestie.

Ontdek info over de detailplant

Mensen geven meestal alle planten op exact hetzelfde moment water, maar dat is niet altijd probleemloos. Net zoals elke plant andere behoeften heeft met betrekking tot zonneschijn, verschilt ook de hoeveelheid voeding en water. Net als je herkent welke omstandigheden het beste zijn voor elke plant, kun je er een geweldige behandeling van ondergaan. Zoek daarom voor elke plant online hoe u deze het beste kunt verzorgen. Uiteindelijk komt er veel kijken bij het verzorgen van planten, en zonder dit ergens gelezen te hebben, begrijp je het eigenlijk niet.

Houd schadelijk ongedierte uit de buurt

Een groot deel van de planten en bloesems worden aangetast door frustrerend ongedierte. Zo wordt bijvoorbeeld de oorsprong van het vuil opgegeten of worden er eieren gelegd. Ongemerkt kan dit de reden zijn dat planten blijven afsterven. Gelukkig zijn er natuurlijke middelen om dit soort ongedierte, zoals nematoden, te vermijden. Kleine wormpjes, ook wel aaltjes genoemd, vallen de larven van nare beestjes aan en beschermen zo ook de planten. Bovendien kan het muggen ook tegenwerken. Probeer bijvoorbeeld rouwvlieg met aaltjes om op een natuurlijke manier insecten te stoppen.

Laat een bericht achter

Gerelateerd