mamasmoois.nl Wonen Waarom kiezen voor kunstgras

Waarom kiezen voor kunstgras
Mijn man houdt van tuinieren. Hij kan hele dagen buiten in de tuin investeren en met zijn milieuvriendelijke vingers de mooiste planten op de ideale plek planten. Ik herken niet precies hoe hij het keer op keer voor elkaar krijgt, maar onze tuin ziet er altijd stralend uit. Met uitzondering van onze werf. Het gazon doet pijn aan je ogen. Ten eerste vanwege het feit dat de verschillende gezellige zomers steeds kale, volledig droge gebieden blijven uitbreiden, ten tweede omdat de mollen zich door ons gras banen en die vervelende stapeltjes achterlaten. Op zoek naar manieren om hier iets aan te doen, gingen we ervan uit dat het opzetten van kunstgras iets voor ons zou kunnen zijn. Het concept van door mensen gemaakte tuin gaf me constant het gevoel van 'nep' gazon. Tegenwoordig is het echter vrijwel gelijk aan echte tuin. We namen de stier bij de horens en namen de beslissing dat het krijgen van gefabriceerd gras voldoende voordelen heeft om deze tuin het voordeel van de onzekerheid te geven.

Gefabriceerd gras leggen

Nadat ik het kunstgras had gekocht, kriebelden de vingers van mijn wederhelft normaal gesproken om op gang te komen. Het aanleggen van het gazon gebeurde in verschillende stappen. In eerste instantie is de oude werf opgeheven en is het maaiveld zoveel mogelijk geëgaliseerd. Na het nivelleren heeft hij een zandlaag van circa 10 centimeter aangebracht waarna deze is ingegoten en ook is geëgaliseerd. Het laatste moest op de juiste manier worden gedaan vanwege het feit dat het kunstgras zich vormt en zich aan het substraat vastzet. Tot nu toe werkte alles en ook vol enthousiasme ging hij verder met de volgende stap, het leggen van het stabilisatiedoek. Hij heeft de randen van het canvas eigenlijk beschermd met een door de mens gemaakte turfhaak, zodat de wortels of het onkruid er niet doorheen komen en ook geen beschadigingen in het kunstmatige gazon later bij gebruik zullen verschijnen. Uiteindelijk kwam de minuut dat hij het kunstgras kon leggen. De oppervlakte van onze tuin is 10 bij 4 meter en ook de rol die we hebben aangeschaft was precies deze afmetingen. Gelukkig, want als de tuin smaller of groter was, was daarna natuurlijk wat knippen en ook plakken nodig. Ten slotte bevestigde hij het kunstgras met speciale haken waarmee hij het gras om de 50 centimeter langs de randen inprikte. Goal deed het goed.

De voordelen van kunstgras

We waarderen het dagelijks, gezien de constructie van het kunstgras. Het ziet er prachtig groen uit in de tuin en het kunstgras is zeer onderhoudsvriendelijk. U hoeft zich er nauwelijks zorgen over te maken. Af en toe verwijderen we wat afgevallen bladeren, maar dat is het dan. Bovendien hebben we niet meer te maken met die irritante molshopen. Ik neem aan dat kunstgras ook erg milieuvriendelijk is, omdat het nooit gemaaid of gespat hoeft te worden. Gedurende de zomermaanden is onze tuin uitzonderlijk mooi gebleven, geen kale plekken en ook niet verkleurd, ondanks het zwembad voor de kinderen die erop kwamen. Volgens de fabrikant mogen de weersomstandigheden geen enkele plicht spelen. Zelfs tijdens de wintermaanden met langdurige vorst zal kunststoftuin zeker niet worden beschadigd, dat zijn wij gegarandeerd. Dat houdt in dat het kunstgras extra stevig is.

Laat een bericht achter

Gerelateerd